Finn jeansen for deg!

Nøkkelplagg: Det er få plagg som er like anvendelig som jeansen. Foto: Ørjan Andreassen

Garderoben er ikke komplett uten et par jeans i skapet. Hos SUNDT på Torgallmenningen finner du et stort utvalg av nøkkelplagget som kan styles med det meste.

 

Skinny, high waist, bootcut, curve eller wide? Jeans kommer i mange ulike varianter, passformer og «vasker», men å finne det perfekte paret kan være en utfordring. Heldigvis er det hjelp å få. Vi har snakket med SUNDTs fremste jeanseksperter.

 

Finn en favoritt

Linn Samal er butikksjef på CUBUS, og har lang erfaring i å veilede både kvinner og menn til å finne nye jeansfavoritter.

– Snitt og kvalitet har alt å si når du skal investere i nye jeans, så her er det viktig å prøve på forhånd. Vær tålmodig og spør gjerne om hjelp til å finne riktig størrelse. Er det et plagg du ikke bør kjøpe på nettet, er det nettopp jeans, forteller hun.

Enten du foretrekker klassiske, smale jeans med lavt liv eller en løsere variant, finner du mange valgmuligheter til både dame, herre og barn hos CUBUS.

– Vi har nylig fått inn en helt ny serie med jeans. Denne inkluderer sesongens store trender som hight waist, bootcut og wide. I tillegg finner du selvsagt også de klassiske modellene som skinny og straight. Vår egen curve-kategori gjør det dessuten enkelt å finne en favoritt uansett fasong og passform, sier Samal.

For yngre kvinner i alderen 16-25 år, har BIK BOK et stort utvalg av sesongens jeans – fra trendy high waist til den klassiske sorte.

– Vår bestselger «Peachy» har høyt liv og vide ben som fremhever formene på en fin måte, forteller Catrine K. Vågenes, butikksjef hos BIK BOK i andre etasje.

 

Miljø i fokus hos Levi’s

Hos trendbevisste Levi’s i tredje etasje finner du et av byens beste utvalg av denim. Rette ben, høyt liv og bare ankler er blant trendene som er verdt å legge merke til denne våren.

 

Klassiker: Levi’s 720 blir raskt en favoritt i garderoben. Foto: Ørjan Andreassen

 

– Når du skal investere i nye jeans, er det viktig å prøve seg frem og bruke god tid. Mange synes for eksempel at størrelser kan være vanskelig å forstå seg på, så vi legger stor vekt på å gi personlig veiledning og råd til dem som ønsker det, forteller Toini Vågen, butikksjef hos Levi’s. Selv går Toini ofte i jeans. Favoritten er Levi’s 501 – klassikeren som går til alt.

– Det fine med jeans er at den kan styles opp eller ned slik du ønsker. Alt avhenger av hvilke plagg eller tilbehør du kombinerer med. Én jeans = mange antrekk.

Et av de viktigste rådene hun gir kunder er hvordan du best tar vare på favorittparet ved å vaske det så lite som mulig. De siste årene har det anerkjente merket tatt noen viktige grep og har i dag en mer miljøvennlig produksjon enn tidligere.

– Levi’s har blitt mer bevisst på miljøutfordringene vi står overfor og benytter derfor langt mindre vann i produksjonen enn tidligere. Fokuset er på bærekraft og tiltak som kan redusere klimabelastningen. Derfor har Levi’s designet et utvalg jeans og andre plagg i det resirkulerbare materialet hemp.

I likhet med Levi’s er også størsteparten av jeansene på SUNDT «ECO friendly», Svanemerket eller Fairtrade Cotton. Det innebærer blant annet at jeansprodusentene reduserer bruken av vann og fjerner bruken av kjemikalier. Dette gjør materialene økologiske og resirkulerbare. Resultatet er plagg i god kvalitet som er skånsom mot miljøet.

 

Klassisk og anvendelig for menn

Også for menn er jeans et viktig nøkkelplagg som enkelt kan tilpasses sesong og anledning. Viktig stikkord er 80-tallet, loose fit og rette ben.

– Vi ser mindre hull og slitte detaljer denne sesongen. Nå skal jeansen være klassisk og anvendelig, slik at den kan styles like enkelt til et viktig jobbmøte som til en avslappende søndag, sier Benedikte Isaksen, butikksjef på VOLT.

Sesongens look: Et par klassiske jeans gjør vårantrekket komplett. Foto: Ørjan Andreassen

 

I motsetning til på 80-tallet, skal sesongens jeans føles komfortabel og behagelig hele dagen. Materialet er dermed mykere og mange av variantene kan minne om vanlige bukser.

– Sesongens jeans kan gjerne være litt korte slik at anklene vises. Det skaper en illusjon av lengre bein, samtidig som det gir en vårlig og avslappet look – perfekt for årstiden vi nå snart går inn i.

 

Klikk & Hent eller hjemlevering

Denne og kommende uke er det flere gode tilbud på et stort utvalg jeans hos SUNDT på Torgallmenningen. Denne uken får du -100kr på all jeans hos BIK BOK. Sjekk ut nyheten «Peachy Ancle» i lys bleket finish. Den opprettholder fasongen og elsker din fasong. Vi elsker den!

CUBUS har et stort utvalg jeans/bukser til dame og herre fra kun kr. 299,-. Vi kan anbefale Curve-kolleksjonen til dame (399,- ut uke 8). Curve skinny jeans former seg etter kroppens kurver med sin gode stretch og fleksibilitet, og fremhever hofter og lår på en flatterende måte.

Vårt tips er at nye passformer prøves under veiledning før den kjøpes. Se deg gjerne ut dine favoritter i webshop og reserver i butikk. Se våre NETTBUTIKKER. Vet du hvilken modell og størrelse du vil ha har vi nok et godt tips; det gratis hjemlevering fra nettbutikkene CUBUS, BIK BOK, WOW, URBAN* og VOLT.

 

Har du gjort garderoben klar for vår? Utforsk sesongens jeansfavoritter hos oss!